– Det vi plejer i byggebranchen er ikke godt nok. Vi må skrue op for ambitionerne og sikre mere og bedre byggeri for pengene, konstaterer vores fødselar, der har et 20 år langt karriereforløb bag sig fra ledende poster i kommunalt regi, hvor især ansvarlig anvendelse af borgernes penge har været en kernesag. Nu hjælper Kjell landets bygherrer med at skabe bedre byggerier.

Da Kjell som ung svend stod med sit diplom i hånden, sagde læremester til ham: ”Kjell, nu er du elektriker, men håndværker bliver du aldrig – til gengæld er du den fødte leder.”

Det stod hurtigt klart for Kjell, at han ikke skulle gøre karriere inden for elektrikerfaget. Han havde ingen karriereplan men vidste bare, at det var vigtigt og rigtigt at tage ansvar.

– Intet menneske er en ø. Vi kan og gør i kraft af hinanden. Jeg er drevet af at skabe resultater sammen med andre og har nok altid søgt hen, hvor beslutningerne blev taget. Jeg ville gerne have indflydelse, og det afspejler sig i de stillinger, jeg har besiddet.

Sammen med kæresten Lisbeth tog den unge Kjell til Sydøstasien for at sætte livet i perspektiv. Otte måneder senere vendte han hjem med drømmen om byudvikling og videreuddannede sig derfor til arkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus.

Muligheden for at gøre en forskel

I 1993 drog parret til Grønland, hvor Kjell i de næste to år stod i spidsen for planlægningen af en byudvidelse og en lufthavn i Sisimiut. I 1998 blev Kjell souschef i teknisk forvaltning i Tinglev Kommune. Blot et år senere blev han forfremmet til teknisk chef. Sideløbende hermed havde Kjell også formandskasketterne på i SydKort og i Kommunalteknisk Chefforening i Sønderjylland. I 2007 takkede han ja til jobbet som teknisk direktør i den ny Aabenraa Kommune. I 2016 rykkede Kjell efter 2 år i Haderslev Kommune til V2C, hvor han i dag er markeds- og udviklingsansvarlig på Aarhus-kontoret.

– Vi kender alle historierne om projekter, der overskrider budget og er forsinket med flere år. Som bygherre oplevede jeg alt for ofte projekter, der ikke blev gennemført i den ønskede kvalitet og inden for de aftalte økonomiske og tidsmæssige rammer. Derfor kunne jeg heller ikke sige nej, da muligheden for at få indflydelse på bygbarheden af projekter viste sig.

– Det har altid ligget mig dybt i blodet, at man som embedsmand har pligt til at sikre bedst muligt udbytte af borgernes penge. Skatteyderne skal have mere og bedre byggeri for pengene, og i V2C er jeg med til at gøre projekterne bygbare, så vi alle kan få mest værdi for de midler, vi har til rådighed. V2C sætter ambition over plejer, og det synes jeg er meget inspirerende at være en del af.

Familieliv og karriere

Kjell har altid gjort det, han synes var interessant, og det der gav perspektiv. Han har grebet de muligheder, der har vist sig. Karrierevalg der har påvirket familiens livsbane.

– Jeg har været heldig i mit liv. Jeg har en fantastisk familie, der altid har været åbne og støttet mig i mine karrierevalg. Min kone Lisbeth har i alle årene været mit faste fundament og stor inspirationskilde. Mere end en gang er vi sprunget ud i det ukendte sammen. Nu har vi slået os ned i Aarhus, tæt på børnene, og her har vi intentioner om at blive lidt endnu, afslutter Kjell med et smil.